3 krimi filmy na dlhé jesenné večery

Zabaľte sa do deky, otvorte si fľašu vína a pripravte sa na poctivú dávku napätia.

KNIVES OUT (2019)

Moderné, extravagantné, satirické prevedenie klasického detektívneho žánru. Autor tajomných detektívnych príbehov zomrel krátko po oslave svojich 85-tych narodenín. Vyzerá to ako samovražda. Alebo nie? Každý člen jeho svojráznej rodiny je podozrivý, každý má motív. V tejto krimi komédii hviezdi Daniel Craig v pozícii detektíva s naozaj neobvyklými metódami.

Film je dostupný na Netflixe, alebo sa dá zakúpiť cez Youtube.

 

 

SEVEN (1995)

Jedného čaká zaslúžený dôchodok, druhý sa snaží preraziť. Neobvyklá dvojica detektívov na stope sériového vraha, ktorého vraždy sú inšpirované siedmimi smrteľnými hriechmi. Podarí sa detektívom vypátrať páchateľa skôr, než svoje dielo dokoná?
Detektívna klasika z roku 1995 patrí k vôbec najlepším filmom vo svojom žánri. Tešiť sa okrem iného môžete aj na hviezdne obsadenie – Morgan Freeman, Brad Pitt a Gwyneth Paltrow.

Film je dostupný na Netflixe, alebo sa dá zakúpiť cez Youtube.

 

BAD TIME AT THE EL ROYALE (2018)

V hoteli El Royal s pochybnou minulosťou sa stretne sedem ľudí, každý so svojim vlastným tajomstvom. Hotel na hranici štátov Nevada a California sa veľmi rýchlo premení na bojisko. Netradičný krimi film s výbornými recenziami.

Film si môžete zakúpiť cez Youtube.

 

Nechcete sa iba pasívne prizerať? Staňte sa detektívom v našich zážitkových hrách. Vyšetrovanie vraždy rovno na váš stôl. Policajná správa, pitevná protokol, zaistené dôkazy, či prepisy komunikácií. Nájdete to, čo polícii uniklo?